Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 24 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial 158 de cazuri de coronavirus, în România. Unde au fost confirmate noi infecții

ro

16 Mar, 2020 10:18 1648 Marime text
Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
 
Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.
 
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 
Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
 
În perioada 15 martie, ora 08.00 – 16 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1153 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5517 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
 
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Persoane internate la Constanța
Comisia Ministerului Sănătății a stabilit să primească și să acorde îngrijiri pacienților cu supiciune / infecție probabilă / confirmată cu COVID-19: INBI „Prof.Dr.Matei Balș” din București, Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București, Spitalul Clinic de Boli infecțioase Cluj, Spitalul Clinic de Boli infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli infecțioase Iasi, Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara.

La Constanța vin pacienții din județele Constanța, Tulcea, Galați, Ialomița, Slobozia sau alte localități din județele din vecinătate, atâta timp cât nu pot fi transportate la centre apropiate. Transportul se face în siguranță, medicii fiind obligați să poarte echipamentele de protecție. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii