Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește în țară. Câte doze ajung la Constanța

ro

24 Oct, 2021 14:17 833 Marime text
  • O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește în țară.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Regional de Depozitare Constanța: 70.200 doze.

Redăm în continuare comunicatul oficial transmis de Grupul de comunicare al CNCAV 

 O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 304.200 doze, sosește mâine în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 58.500 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 70.200 doze
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 58.500 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 40.950 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 17.550 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 13.677.749 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.924.285 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii