Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fetiță de două luni, diagnosticată cu COVID-19, a murit la spital. Ce spune directorul DSP

ro

26 Jan, 2022 10:12 1932 Marime text
Un bebeluş de două luni şi trei săptămâni, diagnosticat cu COVID-19, dar care avea şi alte comorbidităţi a decedat pe Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, a declarat, miercuri, 26 ianaurie, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei.



Potrivit sursei citate, fetiţa, care s-a născut cu malformaţii congenitale de cord, a fost transferată de la Spitalul Municipal Dorohoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu insuficienţă respiratorie acută, iar după testare a fost declarată pozitivă la COVID-19.


 

"Pacientul de două luni, cu malformaţii congenitale de cord, se transferă de la Dorohoi la Botoşani, cu insuficienţă respiratorie acută. A fost testat, a ieşit pozitiv. A făcut multiple stopuri cardio-respiratorii resuscitate de colegii de pe terapie intensivă şi ieri (n.r.- marţi) a decedat", a afirmat Adăscăliţei.




Ea susţine că virusul SARS-CoV-2 a fost determinant în ceea ce priveşte decesul fetiţei, având în vedere celelalte afecţiuni ale acesteia. 



Sursa foto: Unsplash/ Anugrah Lohiya

Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii