Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:05 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Număr însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele zile în județul Constanța. Apelul Instituției Prefectului!

ro

21 Jun, 2020 16:57 2141 Marime text

 
• De la debutul pandemiei, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 367 de persoane infectate
 
Instituția Prefectului - Județul Constanța a prezentat situația actualizată la nivelul județului Constanța privind noul coronavirus.
 
Informarea a debutat cu un apel:
 

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!

 
Potrivit Instituției Prefectului, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 367 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 315 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, sunt 92 de persoane internate, dintre care 78 din județul Constanța și 14 din Tulcea și Ialomița. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 41 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.249 de persoane în izolare la domiciliu.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 53 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 18.900 de lei), dintre care una pentru nerespectarea măsuriide izolare la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 1.000 de lei.
 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 39 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 20 iunie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.742 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
 

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se arată în comunicatul Instituției Prefectului - Județul Constanța.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii