Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi fluxuri de vaccinare la Pavilionul Expozițional Constanța. Ce a declarat primarul Vergil Chițac

ro

23 Mar, 2021 10:33 2149 Marime text
  • 20 de fluxuri noi de vaccinare la Constanța
  • Crește capacitatea maximă a beneficiarilor la 2500 pe zi
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat că vor fi disponibile 165 cabinete noi în țară.

Vergil Chițac: „Dragi constănțeni, începând de astăzi am mărit capacitatea de vaccinare de la Pavilionul Expozițional cu încă 20 de fluxuri ridicând numărul maxim de beneficiari la 2500 pe zi, evident în funcție de dozele de vaccin disponibile. Le mulțumesc medicilor, asistenților și personalului auxiliar care lucrează peste 12 ore pe zi pentru sănătatea constănțenilor”.


În aceste cabinete vor fi folosite serurile de la Pfizer și AstraZeneca și jumătate dintre cei înscriși pe listele de așteptare au fost deja programați între 25 și 31 martie. Totodată, mai multe centre vor fi deschise după data de 5 aprilie.

UPDATE - Oficial de la Primăria Constanța

Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța și-a mărit capacitatea de imunizare

De astăzi, la Pavilionul Expozițional din Constanța au devenit funcționale 20 de noi fluxuri de vaccinare, care se adaugă celor 14 linii existente.

Centrul de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional a fost amenajat de municipalitate care a pus la dispoziție resursele umane necesare, precum și întreaga logistică necesară activității de imunizare.


Capacitatea de vaccinare a centrului este astfel suplimentată,  ajungând la 34 de linii de vaccinare, care sunt operaționale în funcție de programări și de numărul de vaccinuri disponibile.

Mai mult, echipa mobilă va acționa în teritoriu pentru vaccinarea persoanelor instituționalizate, persoanelor netransportabile și a celor care domiciliază la aceeasi adresă. Vor fi vaccinate aproximativ 2.000 de persoane.

Până în prezent, la nivelul centrelor de vaccinare din judetul Constanța au fost vaccinate 72.951 de persoane. La nivelul municipiului Constanța, au fost vaccinate peste 30.000 de persoane.

Medicii, asistenții medicali și registratorii medicali care doresc sa se implice în campania de vaccinare sunt rugați sa depună documentele necesare la sediul DGAS din str Unirii nr. 104 sau pe adresa de mail resurseumane@dgas-ct.ro

Centrul de vaccinare este deschis zilnic, între orele 08:00-20:00, inclusiv sâmbăta și duminica. Orice informație legată de activitatea de vaccinare la centrul de la Pavilionul Expozițional poate fi obținută la numărul de telefon 0241.484.724. Linia telefonică este disponibilă zilnic, între orele 09:00-17:00.


Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Centrul de vaccinare amenajat la Pavilionul Expozițional din Constanța oferă un spațiu generos în care activitatea de imunizare se poate realiza în condiții optime. Centrul este deservit de parcare. Accesul în zonă este facilitat de mijloacele de transport în comun care circulă pe liniile 102 P, 5-40 și 14. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii