Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:43 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson au sosit în țară

ro

24 Nov, 2021 16:53 637 Marime text
  • 369.600 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson au sosit în țară
369.600 doze de vaccin Janssen au ajuns astăzi, 24 octombrie a.c., la Compania Națională „Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.

Dozele sunt depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 3.415.500 doze Janssen au fost recepționate, iar 1.780.597 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

* În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației, transmite Grupul de Comunicarea strategică. 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Sursa foto: Pixabay 

Ti-a placut articolul?

Comentarii