Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nivel record de cazuri de COVID-19 în Austria, la 4 zile după ce au fost ridicate aproape toate restricţiile

ro

09 Mar, 2022 18:55 1318 Marime text
Imagine din Viena Foto PixabayLa patru zile după ce au fost ridicate aproape toate restricţiile rămase asociate coronavirusului, numărul de cazuri de COVID-19 din Austria a crescut atingând un nou nivel maxim, autorităţile de la Viena raportând 47.795 de noi contagieri în ultimele 24 de ore, informează agenţia DPA.



De sâmbătă, obligativitatea purtării măştii de protecţie a fost suspendată în mare parte din ţară, iar restaurantele şi-au putut servi din nou clienţii seara, pentru prima dată după doi ani.



Situaţia din spitale - în special în secţiile de terapie intensivă - se menţine însă stabilă.



Miercuri, 9 martie, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi afaceri constituţionale, Karoline Edtstadler, a anunţat că Austria va suspenda cerinţa legală privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a adulţilor, la sfatul unui grup de experţi.



Edtstadler a declarat că această obligativitate nu se justifică având în vedere pericolul relativ scăzut prezentat de varianta Omicron a coronavirusului. Situaţia urmează să fie reanalizată după trei luni, a precizat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch.



Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria. Potrivit acesteia, orice persoană care lua decizia de a nu se vaccina era pasibilă de o amendă de până la 3.600 de euro.



Austria a fost una dintre primele ţări care a introdus vaccinarea obligatorie. Majoritatea celorlalte ţări din Uniunea Europeană s-au limitat la obligativitatea doar pentru anumite grupe de vârstă.


Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Austria se menţine în jur de 70%.


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii