Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:48 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nelu Tătaru, detalii despre ce restricții și recomandări vor fi luate de la 1 august. La plajă, distanțare între oameni!

ro

28 Jul, 2020 20:10 3682 Marime text
  • Ce restricții vor fi de la 1 august
Ministrul Sănătății a povestit la Digi24, în urma ședinției Comitetului Național pentru Situații de Urgență, despre o nouă ordonanță care va intra în vigoare de la 1 august. Ea va conține, în cea mai mare măsură, recomandări și restricții, care trebuie luate la nivel de Comitet Județean pentru Situații de Urgență.

„Da, vor fi indicații pentru localurile publice cu terase, care vor fi deschise doar până la ora 23:00, urmând a fi închise până dimineață”, a spus Nelu Tătaru.

De altfel, la plajă, oamenii vor sta la o anumită distanță, excepție făcând persoanele căsătorite sau părinții/bunicii cu cei mici. „Distanțarea trebuie respectată și în apă desigur”, a mai spus Nelu Tătaru.

Mai mult, în spațiile deschise aglomerate, va fi necesară purtarea măștii de protecție.

Pentru respectarea măsurilor de mai sus, autoritățiile locale și implicit operatorii de plaje vor fi obligați să verifice cele de mai sus. „Vor fi controale pe plajă”, a mai spus Nelu Tătaru la Digi24.

UPDATE. Oficial de la CNSU
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.
 
Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:
  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).
 
Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii