Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Dajbog, MAI „Aproximativ 5.800 de sancțiuni, aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție“ (video)

ro

23 Dec, 2020 17:54 2633 Marime text
  • Astăzi, 23 decembrie a.c., purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI.
  • În urma acțiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, au fost aplicate 7.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,2 milioane de lei.
Regăsiți, mai jos, textul declarației:

“Structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități, au continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma acțiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, au fost aplicate 7.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,2 milioane de lei.

Aproximativ 5.800 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, aproape 40 pentru nerespectarea distanțării fizice și 20 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea

Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale s-au aplicat pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor.

S-au mai aplicat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice ori private sau a regulilor de organizare a programului de lucru ori a transportului de persoane.

De asemenea, față de două persoane, ieri, s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La nivelul întregii țări s-au desfășurat peste 1.350 de acțiuni punctuale de control care au vizat 93.000 de persoane, 7.530 de operatori economici, 179 operatori transport persoane și aproape 13.000 de obiective de interes, dintre care 5.400 de restaurante, fastfood-uri și terase.

La acțiunile de control au participat peste 7.000 de polițiști, 4.600 de jandarmi, 1.540 de cadre ISU, 145 de polițiști de frontieră și peste 2.600 de polițiști locali. De asemenea, la verificări au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale și de la ANSVSA, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.


În ultimele 24 de ore, la linia TelVerde 0800.800.165 la care cetățenii pot sesiza situațiile de încălcare a măsurilor de protecție sanitară, s-au primit 23 de apeluri. În urma verificărilor efectuate la nivelul municipiului București și a 10 județe, doar cinci sesizări s-au confirmat. Alte patru sesizări însoțite de imagini foto/video, au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 2 județe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară pentru că doar printr-un efort comun putem opri răspândirea virusului. Mai ales acum de Sărbători când eram obișnuiți să petrecem împreună cu familia extinsă sau cu prietenii trebuie să avem grijă și să evităm reuniunile pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii