Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății „Centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Bucureşti vor funcţiona doar în weekend“ (VIDEO)

ro

27 Jan, 2022 17:05 1389 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Bucureşti vor funcţiona doar în weekend. 

De asemenea, ministrul a menționat că în timpul săptămânii testarea se poate face în cabinetele medicilor de familie, 

"O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti în weekendul trecut, o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma Direcţiilor de Sănătate Publică", a declarat Alexandru Rafila înainte de a intra la ședința de Guvern. 


Ministrul a precizat că în prezent la Bucureşti s-a ajuns deja la circa 4.000 de probe pe zi.Alexandru Rafila a menționat că centrele vor funcţiona doar în weekend.

"Lucrurile au mers bine la Bucureşti, chiar dacă au fost anumite aglomeraţii, poate temporare sau oameni care voiau să plece în vacanţă şi voiau să-şi facă test la DSP. Eu înţeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanţă, dar era un abuz care, din păcate, a fost speculat de unele posturi de televiziune. La Bucureşti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă", a mai precizat ministrul Sănătăţii.



Sursa foto+video: facebook/Guvernul României și Ministerul Sănătății
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii