Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:22 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Un singur pat ATI destinat pacienţilor de Covid-19, neocupat în județul Constanța

ro

24 Sep, 2021 15:10 965 Marime text
  • La nivel naţional sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2

În data de 24 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1239 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări, informează Ministerul Sănătății. 

În Bucureşti sunt avizate de DSP 254 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 2 paturi libere la acest moment.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare7 - mai transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.


*

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
Bihor - 1
Bucureşti - 2
Cluj - 3
Constanţa - 1
Covasna - 1

Dolj - 4
Harghita - 2
Mureş - 2
Sibiu - 5
Timiş - 2

Ti-a placut articolul?

Comentarii