Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Măsurile de relaxare vor fi luate în considerare când gradul de ocupare la ATI va fi sub jumătate din capacitatea totală

ro

25 Feb, 2022 15:03 1626 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 25 februarie, că primele măsuri de relaxare ar putea fi luate în discuţie în momentul în care gradul de ocupare a paturilor din secţiile de terapie intensivă COVID-19 va scădea sub 50%, respectiv sub 900 de paturi ocupate. 

El a adăugat că decizia legată de etapizarea ridicării restricțiilor trebuie să fie luată pe elemente de referință, explicând că scăderea pacienților internați la ATI este mai lentă decât scăderea persoanelor care sunt internate. 

„Noi, sigur, că trebuie să luăm împreună o decizie legată de etapizarea ridicării acestor restricţii şi trebuie să avem elemente de referinţă, elemente concrete. Fără să fie o declaraţie care nu trebuie înţeleasă decât ca şi o propunere, o sugestie, privim cu foarte mare atenţie evoluţia numărului de cazuri internate în secţii de terapie intensivă, pentru că scăderea la terapie intensivă este mult mai lentă decât scăderea persoanelor care sunt internate.

Aşteptăm să scădem sub 50% grad de ocupare la terapie intensivă, asta înseamnă sub 900 de paturi ocupate, şi cred că atunci putem discuta despre ridicarea primelor restricţii sau măsuri de protecţie. Pentru că, aşa cum discutam şi cu altă ocazie, utilizarea măştii în exterior nu este o măsură de restricţie, ci este o măsură de protecţie individuală şi colectivă", a declarat Alexandru Rafila.



Întrebat care ar fi primele trei măsuri de relaxare, el a explicat că ar fi vorba despre portul măştii de protecție în spaţiile deschise, limitările orare, iar accesul persoanelor în magazine de mare suprafață ar putea să nu mai fie condiționat de certificatul COVID-19. 

Alexandru Rafila a precizat că niciun membru al Guvernului nu doreşte să menţină cu forţa anumite restricţii, fiind vorba despre măsuri de protecție individială și colectivă. 

foto și video: Facebook/ Ministerul Sănătății - România 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii