Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Niculae Dragomir, primarul din Ostrov, despre situația din comună

ro

28 Mar, 2020 11:28 9296 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov, a declarat pentru ZIUA de Constanța că, de la bun început, toate măsurile de protecție și prevenție împotriva Coronavirusului au fost multiplicate și afișate în mai multe zone (magazine, farmacii, panouri informative), la loc vizibil, pentru ca cetățenii să fie informați.
De asemenea, au fost desfășurate până în prezent mai multe acțiuni de dezinfectare, iar lucrul cu publicul la primărie a fost limitat. Au fost achiziționate măști, mănuși, protecție pentru picioare și dezinfectanți pentru angajații primăriei, însă materialele sunt distribuite și oamenilor din comună ce au nevoie.
La nivelul comunei Ostrov, sunt aproximativ 15 persoane aflate în autoizolare, acestea fiind verificate zilnic de echipajele Poliției, dar și de autoritățile locale. Primarul Niculae Dragomir ne-a declarat că măsurile de protecție sunt respectate de oameni și nu au existat probleme, până la acest moment.
„Am identificat toate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, mai ales pe cele ce nu au aparținător și le-am pus tuturor la dispoziție numerele de telefon pe care ne pot apela pentru a le acorda sprijin. Avem o echipă de la primărie condusă de viceprimarul, Iordan Tudor, care este pregătită să se deplaseze la solicitările celor în vârstă“, a precizat primarul Niculae Dragomir.
Nu în ultimul rând, primarul a precizat că, până în prezent, la nivelul comunei nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19 și nici nu există suspiciuni în acest sens.

Citește și:
Auchan anunță case de marcat dedicate pentru vârstnici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii