Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Constantin Banu, viceprimarul din Tuzla – „Rugăm cetățenii să respecte măsurile de igienă și restricțiile impuse la nivel național“

ro

28 Mar, 2020 16:40 2649 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
Constantin Banu, viceprimarul din Tuzla, a declarat că, la nivelul comunei, nu există, până la acest moment, niciun caz confirmat cu Coronavirus și nici vreo suspiciune în acest sens.
De asemenea, acesta a precizat că s-au făcut mai multe acțiuni de dezinfecție cu cloramină, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, la locurile de joacă și la spațiile publice, iar astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
Programul cu publicul al primăriei a fost restrâns până aproape de 0 contact, însă există o persoană în permanență care poate prelua cererile urgente, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție în vigoare, inclusiv asigurarea distanței minime de 2 metri. De asemenea, inclusiv în interiorul Primăriei Tuzla au fost făcute acțiuni de dezinfecție.
La nivelul comunei Tuzla sunt circa 100 de persoane aflate în autoizolare, iar axcestea sunt verficiate zilnic de echipajele poliției. Totodată, viceprimarul Constantin Banu ne-a declarat că nu au existat probleme în sensul de a nu fi respectate măsurile de siguranță impuse de autorități.
În ce privește persoanele din categoria vulnerabilă de vârstă, viceprimarul a declarat că au fost toate identificate și verificate dacă au efectiv aparținători, existând situații în care, pe hârtie, persoanele în vârstă figurează ca locuind cu copiii ori nepoții, dar aceștia din urmă fiind în fapt plecați la muncă în străinătate.
Persoanelor în vârstă li s-au pus la dispoziție numerele de telefon la care pot apela pentru a primi sprijin.
„Rugăm cetățenii să respecte măsurile de igienă și restricțiile impuse la nivel național. Cei în vârstă să iasă numai în intervalul 11.00-13.00 și atunci sunt rugați să se deplaseze la magazinele mai apropiate, să nu străbată toată localitatea pentru a merge la un magazin anume. Vremurile sunt de așa natură încât nu mai merge să acționăm cu blândețe la încălcarea regulilor, pentru că acum chiar există un pericol real“, a mai precizat viceprimarul Constantin Banu.

Citește și:
Va răsuna imnul României din toate mașinile de poliție, pe străzile din Constanța și din toată țara
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii