Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de interes public Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Anca Belu - „Continuăm acțiunile de dezinfectare. Rog locuitorii să evite ieșirea din locuințe“

ro

27 Mar, 2020 13:15 1904 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 
Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Anca Belu le reamintește cetățenilor că în această perioadă este necesar a se evita  deplasările. De asemenea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență de la nivelul primăriei a luat act de existent unor persoane pe raza comunei, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu.
Astfel, cetățenii care dețin informații concrete despre persoane întoarse din țările cu risc, ce nu au declarat în mod corect acest lucru la intrarea în țară agenților vamali, pot înștiința Primăria comunei Mihail Kogălniceanu la nr. de tel 0241258156.
“Din punct de vedere preventiv este indicat ca toți cetățenii să evite orice deplasare, să-și rezolve problemele prin mijloacele de comunicare precum telefon, internet fără prezență fizică, mai ales acolo unde acest lucru este posibil.Ca mijloace de dezinfectare se recomandă utilizarea produselor specifice. Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale. Toate datele reale legate de evoluția epidemiei de coronavirus sunt permanent actualizate pe site-urile Departamentului de Situații de Urgență, respectiv al Ministerului Sănătății.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei se va întruni ori de câte ori situația o va impune, urmând să ia măsuri în funcție de cazurile identificate.
Totodată au luat măsuri pentru limitarea efectelor răspândirii Coronavirus (COVID-19) în comuna Mihail Kogălniceanu și satele Piatra, Palazu Mic, Grup Social Sibioara și Grup Social Ceres. Au loc acțiuni de dezinfectare a străzilor, coșurilor și pubelelor de gunoi, a stațiilor de autobuz și a locurilor de joacă. Revenim cu rugămintea catre locuitorii comunei sa evite ieșirea din locuințe! Viața are prioritate”, transmite primarul comunei, Anca Belu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii