Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de interes public Primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu - „Fiţi puternici şi încrezători că vom reuşi să trecem peste acest necaz“

ro

27 Mar, 2020 09:38 2648 Marime text


Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 

Primarul comunei Fânânele, Gheorghe Popescu, ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.
 
Potrivit primarului, în comuna Fânânele, la  această oră, sunt patru persoane autoizolate la domiciliu.  De asemenea, în comună sunt 95 de persoane care au peste 65 de ani şi care sunt singure. „Monitorizăm aceste persoane, le facem cumpărăturile de care au nevoie: alimente şi medicamente“, ne-a spus primarul. Mai mult, în fiecare zi se face dezinfecţia locurilor publice din comună, a străziilor şi spaţiilor comerciale.
 

„Fiţi puternici şi încrezători că vom reuşi să trecem peste acest necaz“, a transmis Primarul comunei Fânânele, Gheorghe Popescu.

 
Printre ale măsuri luate de autoritatea publică locală Fântânele se numără: restricţionarea programului cu publicul al Primăriei Fântânele; corespondenţa se va face electronic, prin poştă, telefon şi fax şi doar în cazuri excepţionale prin deplasarea cetăţenilor la primărie.

În situaţii de urgenţă ce presupun eliberarea urgentă de documente, acestea ce vor soluţiona de funcţionarii compartimentului competent. De asemenea, se limitează programul cabinetului stomatologic, care va prelua numai cazurile urgente.

La acestea se adaugă dezinfecţia zilnică a spaţiilor pietonale. staţillor de transport în comun, spaţiilor comerciale şi incintele instituţiilor publice. Prin dispoziţia primarului, s-a constittuit comisa de monitorizare a cazurilor de autoizolare. Nu în ultimul rând, au fost alocate fonduri suplimentare pentru situaţii de urgenţă speciale, cum ar fi: alocarea de fonduri pentru platforma online a catalogului electronic în scopul realizării învăţământului la distanţă.

La acestea se adaugă identificarea şi dotarea spaţiilor de izolare a populaţiei în caz de carantin; achiziţionarea de materiale de dezinfecţie, priotecţie şi medicamente de strictă necesitate.
 
Nu în ultimul rând, primarul a mai explicat că autoritatea publică locală face toate demersurile necesare pentru a sprijini organele Ministerului Afacerilor Interne în lupta cu COVID-19, în sensul respectării noilor prevederi şi recomandări legale intrate în vigoare în această perioadă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii