Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:53 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii rezidenți vor primi 90 lei/oră pentru activitatea din centrele de vaccinare

ro

20 Apr, 2021 00:00 739 Marime text
  • Medicii rezidenți vor putea active în centrele de vaccinare
  • Aceștia vor fi plătiți cu 90 lei pe oră
Vești bune pentru medicii rezidenți! Aceștia vor putea activa în centrele de vaccinare, potrivit schemei stabilite în strategia națională de vaccinare anticoronavirus, și vor primi câte 90 de lei pe oră pentru activitatea desfășurată în aceste centre, așa cum s-a stabilit printr-o Ordonanță de Urgență, publicată recent în Monitorul Oficial al Româniai
 
Ordinul prin care medicii rezidenți cu drept de practică supravegheată, titulari ai unui aviz eliberat de Colegiul Medicilor din România, sunt incluși în categoria personalului medico-sanitar care prestează activitate în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 a fost cuprinsă în OUG nr. 29/2021, publicată vineri în Monitorul Oficial Partea I, la nr. 403/2021.
 
În acest ordin se precizează că activitatea medicilor rezidenți în centrele de vaccinare va fi remunerată cu 90 lei/oră, potrivit tarifului orar prevăzut deja pentru medici în cadrul OUG nr. 3/2021 privind plata personalului implicat în procesul de vaccinare.
 
Ordonanța publicată vineri are în vedere modificarea și completarea OUG nr. 3/2021 și privește stabilirea sau modificarea mai multor măsuri în domeniul sănătății, inclusiv privind plata și calculul vechimii în muncă pentru personalul implicat în campania de vaccinare.
 
În același timp, activitatea personalului medical cu pregătire superioară, desfășurată pe parcursul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 într-un spital sau o clinică de stat, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, constituie vechime în muncă și stagiu de cotizare. Vechime în muncă și stagiu de cotizare este considerată și activitatea desfășurată în centrele de vaccinare în baza unui contract de prestări de servicii.
 
În proiectul ce ulterior a devenit OUG 29/2021 se prevedea faptul că medicii de familie care administrează vaccinuri ar fi putut primi câte 40 lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei/vaccin, cât este stabilit acum. Însă această măsură n-a fost păstrată în forma oficială a ordonanței. Astfel, medicii de familie primesc numai 30 de lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii