Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Videoconferința informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, în contextul pandemiei de COVID-19

ro

06 Apr, 2020 20:02 1332 Marime text

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat luni, 6 aprilie, la videoconferința informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Pe parcursul videoconferinței a fost dezbătut rolul forțelor armate în sprijinirea răspunsului la criză și impactul COVID-19 asupra misiunilor și operațiilor desfășurate în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.


Miniștrii apărării au prezentat eforturile întreprinse la nivel național pentru limitarea răspândirii virusului. În context, a fost propusă crearea unei structuri în cadrul Statului Major al Uniunii Europene, pentruo coordonare eficientă a eforturilor naționale și facilitării schimbului de informații.

În ceea ce privește misiunile și operațiile UE, discuțiile s-au axat pe coordonarea eforturilor pentru a susține continuitatea activităților, asigurând în același timp siguranța personalului.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale a evidențiat eforturile Ministerului Apărării Naționale întreprinse în vederea limitării răspândirii virusului. A reiterat necesitatea cooperării cu partenerii și organizațiile internaționale, NATO și ONU și a subliniat necesitatea adaptării activității misiunilor și operațiilor la circumstanțele actuale, menținând în același timp siguranța personalului. Totodată, a solicitat monitorizarea răspândirii virusului în zonele de desfășurare a misiunilor și operațiilor, precum și evaluarea potențialului impact pentru trupele dislocate în aceste regiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii