Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:13 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ventilator mecanic, proiectat de Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” în sprijinul spitalelor

ro

06 May, 2020 21:21 1021 Marime text

Premierul României, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru și ministrul economiei, Virgil-Daniel Popescu, au asistat miercuri, 6 mai, la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, la prezentarea unui ventilator mecanic proiectat pentru a veni în sprijinul spitalelor şi autorităţilor din România în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Ventilatorul mecanic este un produs românesc și a fost realizat în urma colaborării ştiinţifice dintre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, universitate politehnică de prestigiu a  Ministerului Apărării Naţionale şi BlueSpace Tehnology (BST), un operator economic recunoscut în Industria Naţională de Apărare.


Proiectul a demarat în urmă cu o lună, iar echipa de cadre didactice, cercetători şi studenţi doctoranzi ai Academiei au lucrat într-un ritm accelerat, pentru a răspunde cerinţelor cu care ţara noastră se confruntă în prezent.

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a asigurat partea de proiectare a ventilatorului, în timp ce  BlueSpace Tehnology s-a ocupat de integrarea și dezvoltarea acestui demonstrator tehnologic spre faza de prototip pentru a fi omologat şi introdus în procesul de fabricaţie.

La finalul activității, ministrul apărării naționale a subliniat: „Am arătat că suntem o instituție credibilă nu doar in sondaje, ci și în fapte.
Demonstratorul tehnologic al ventilatorului mecanic pe care l-am văzut, astăzi, funcționând reprezintă o realizare tehnică remarcabilă.
Urmează pașii cei mai importanți: omologarea prototipului și integrarea în producție. Am mare încredere în echipa de cercetători de la Academia Tehnică Militară. Vom duce la capăt acest angajament și vom produce în țară un echipament de care avem mare nevoie”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii