Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN. Măsuri în sprijinul sistemului medical național la Focșani, Deva și Constanța

ro

13 Apr, 2020 16:44 1872 Marime text

O echipă din Ministerul Apărării Naționale condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, a preluat luni, 13 aprilie, managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani.

Din echipă mai fac parte și personal civil contractual Bianca Andoni - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu - ofițer de stat major.

Totodată, luni, 13 aprilie, Spitalul Județean Deva, condus, de asemenea, de o echipă formată din medici și specialiști militari, a ieșit din carantină, a devenit funcțional și este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19 din zona de responsabilitate.

În vederea redeschiderii, a fost efectuată dezinfecția terminală, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi și s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar și auxiliar.

Referitor la Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) de la Constanța, corturile pentru carantinare au fost ridicate și amenajate, dotate și racordate la toate utilitățile, iar din punct de vedere medical a început operaționalizarea zonei de tratament.

De asemenea, au fost aduse un aparat modern de radiologie și un aparat nou de testare rapidă PCR, iar personalul medical care va deservi această facilitate medicală este instruit pentru procedurile de echipare/dezechipare. Lucrările de operaționalizare a zonei medicale continuă astfel încât facilitatea medicală să fie gata în cel mai scurt timp pentru obținerea avizelor necesare.


Citește și:

Spitalul militar mobil de pe stadionul Portul, în etapa avizelor de funcționare

Cum arată Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța. Aici se vor trata pacienții infectați cu COVID-19 (galerie foto+video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii