Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:03 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Peste 4.500 de amenzi, aplicate pentru limitarea răspândirii COVID-19

ro

28 Jan, 2021 18:12 465 Marime text
  • În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie, la nivel național, au fost desfășurate aproape 1.500 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

  • Astfel, au fost verificați 4.509 operatori economici, peste 300 operatori de transport persoane și aproximativ 9.100 obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 74.000 persoane.
În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie, la nivel național, au fost desfășurate aproape 1.500 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Verificările au fost efectuate de aproximativ 16.400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și polițiști locali, angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților publice.

Astfel, au fost verificați 4.509 operatori economici, peste 300 operatori de transport persoane și aproximativ 9.100 obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 74.000 persoane.

În total, au fost aplicate peste 4.500 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 800.000 de lei.

Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina, izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 4.087 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 654.050 de lei.

Totodată, au fost aplicate aproape 500 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 140.000 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

În urma controalelor efectuate, au fost întocmite 5 dosare penale, în care sunt cercetate 5 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În continuare, principalul obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne vizează protejarea sănătății cetățenilor, de aceea, rămân în vigoare măsurile luate de către autorități în ceea ce privește purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței față de alte persoane.

Recomandăm, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate și a călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate și menținerea igienei corespunzătoare a mâinilor., precizează MAI.
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii