Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mare decât cea raportată ieri Coronavirus Constanța. Rata de infectare la nivel de municipiu și județ

ro

06 Nov, 2020 11:59 3841 Marime text
  • În întreg județul Constanța, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

România este în continuă luptă cu coronavirusul. Rata de infectare pe municipiul Constanța este de 4.18.

În întreg județul Constanța, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
 

Rata pe municipiul Constanța este de 4.18, iar pe județ, 2.69, a transmis Instituția Prefectului Județul Constanța.


Amintim că, ieri 05 noiembrie, rata de infectare pe municipiul Constanța era de 3.99, iar pe județ, 2.53, a transmis ieri, Instituția Prefectului Județul Constanța.

Consiliul Național pentru Situații de Urgențe a aprobat o serie de măsuri care vor ajunge în ședința de guvern și de luni se pare că vor fi aplicate
Aseară, președintele Klaus Iohannis anunța că ieri „am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei”.

Și a continuat să spun că „măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil”.

„Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 09:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior. Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare”, a a mai spus președintele.

Așa se face că în această noapte Consiliul Național pentru Situații de Urgențe a aprobat o serie de măsuri care vor ajunge în ședința de guvern și de luni se pare că vor fi aplicate.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Intră în vigoare Declarația pe propria răspundere. Interzis pe stradă între 23.00 și 05.00. Magazine închise noaptea. Interdicții peste interdicții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii