Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:29 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE. 92 de cetăţeni români, repatriaţi din Arabia Saudită

ro

07 Apr, 2020 11:24 953 Marime text

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români nerezidenți, aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul nopții trecute, a facilitat repatrierea a 92 de cetățeni români care au revenit în țară din Regatul Arabiei Saudite. 

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de compania TAROM. Cu aceeași cursă aeriană a fost facilitată repatrierea și pentru 3 cetățeni bulgari care și-au continuat călătoria de la București către statul de cetățenie.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă, a transmis un comunicat din partea MAE.

Ti-a placut articolul?

Comentarii