Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Declarații de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. A fost adoptată Ordonanța Militară numărul 5

ro

30 Mar, 2020 23:12 2479 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, susțin o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 23:00. 

La ora 22:00, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 13 decese la Suceava, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus ajungând, astfel, la 65. Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 209 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 80 la București, 23 la Iași, 15 la Caraș-Severin, 7 la Craiova, 10 la Constanța, 10 la Prahova și 2 la Cluj, 1 la Galați, 1 la Mureș   1 la Bihor, 1 la Brăila, 3 la Brașov).

În secțiunea „Documente” puteți vizualiza textu complet al Ordonanței Militare nr. 5.

UPDATE 3:
Marcel Vela:

Într-adevăr trebuie măsuri. Analiza făcută cu specialiștii în boli infecțioase, cu toți cei care ne desfășurăm activitatea zi și noapte, în cadrul Comitetului Național de Situații de Urgență. În această seară luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară nr. 6 din 30 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă și instituirea unei zone de protecție asupra unei zone administrativ teritoriale. 

Cele 8 localități limitrofe Sucevei sunt: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bonsanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu-Dragomirnei.

Consiliul județean plus primarii din zona de carantinare vor lua măsuri de a funcționa serviciile de protecție și asistență profesională, servicii de utilități publice,  aprovizionare alimente persoane neajutorate.

În aceste momente grele unitatea românilor și speranța că vom învinge, toate acestea ne vor face mai puternici și increzatori că vom învinge.


UPDATE 2 

Raed Arafat:
O să mă refer la ordinul prin care că pacienții trebuie să fie internați chiar dacă nu au testarea pentru COVID-19 confirmat sau nu. Vreau să recitesc un articol din ordin ca să se înțeleagă exact. De asemenea, a mai precizat de cazurile care trebuie tratate, iar ordinul lasă
Revenind la starea generală în țară. Raportul de la ora 22:00, ne arată că sunt 2.109 cazuri confirmate, 65 de decese care sunt cauzate de COVID-19, iar aici vreau să subliniez situația deosebită care se află localitatea sau municipiul Suceava. Din cele 2.109 cazuri, 593 se află în municipiul Suceava. Am decis să fie luate măsuri în zona respectivă.

UPDATE 1 
Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară numărul 5.


Bogdan Despescu:
„OM nr. 5 din 30 martie 2020.

Se prelungește măsura desfășurării zborurile din Spania și spre Spania pentru o perioada de 14 zile începând cu data de 1 martie, ora 18.
Se prelungește măsura desfășurării zborurile din Italia și spre Italia pentru o perioada de 14 zile începând cu data de 6 martie, ora 18.

Măsurile nu se aplică zborurile efectuate cu aeronave de stat, de transport marfă și corespondență umanitară și servicii medicale de urgență. Ministerul Transporturilor este abilitat să respecte Ordonanța Militară.

Prin articolul 3 s-a completat OM 4, respectiv persoanele care părăsesc locul din care au fost carantinate, trebuie să reia carantina pentru o perioadă de alte 14 zile. Persoanele identificate în afara spațiului de izolare, vor fi introduse în carantină, și vor fi sancționate conform legii. Măsura se aplică începând cu publicarea în Monitorul Oficial.

Am completat articolul 4 după cum urmează: „prevederile nu se aplică piloților aeronavelor și personalului navigant care merg în zonă galbenă sau risc epidemiologic, prevederile nu se aplică piloților aeronavelor și personalului navigant care merg în zonă roșie dacă poartă echipament”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii