Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Valeriu Gheorghiță, despre cum se va organiza vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani în România

ro

16 Nov, 2021 14:52 1590 Marime text
  • A fost devansat termenul la care se așteaptă decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani de la Agenția Europeană pentru Medicamente, anunță Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19,face precizări importante  legate de vaccinarea copiilor.

Centre vor fi înființate în spitale, în spațiile unde se pot vaccina adolescenții, însă cei mici se vor putea vaccina și la medicii de familie.

A fost devansat termenul la care se așteaptă decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani de la Agenția Europeană pentru Medicamente, anunță Valeriu Gheorghiță.

„Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie să avem această autorizare, probabil undeva pe data de 25 noiembrie. Pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă că autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, afirmă medicul. 

Sunt în lucru procedurile, dar și optimizarea platformei de programare și a registrului electronic național de vaccinare.

„Vom anunța când va fi momentul debutului concret al campaniei de vaccinare. Evident, pe lângă organizarea logistică, este foarte important să avem dozele specifice pentru populația tânără, ținând cont de faptul că vorbim de flacoane diferite, multidoză, cu 10 doze. Vorbeam de o stabilitate la 2 - 8 grade timp de 10 săptămâni în loc de 4 săptămâni cât este la acest moment, iar doza este de circa 10 micrograme, practic o treime”, a mai trasnmis Gheorghiță.  

 Întrebat dacă va fi demarată în acest an, președintele CNCAV a adăugat:

„Este posibil să fie într-adevăr în decursul lunii decembrie. Într-un scenariu mai puțin probabil, în ianuarie, în luna ianuarie 2022, dar noi sperăm – pentru că e un interes crescut din partea tuturor țărilor europene, atât de acces, cât și de a demara mai rapid campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă – să avem acces în decursul lunii decembrie”.



Sursa foto-video:Facebook/ Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii