Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE S-a deschis Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța

ro

08 Feb, 2021 08:28 7152 Marime text
  • Astăzi, 08 februarie, are loc deschiderea Centrului de vaccinare amenajat în Pavilionul Expozițional din Constanța, situat pe bulevardul Mamaia nr.331 A, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video ale materialului.
  • Capacitatea de vaccinare pe zi urcă la 2.000 de persoane, dacă sunt folosite toate fluxurile, dar se poate spori chiar până la 2.500-3.000 de persoane pe zi, în câteva luni.
Astăzi, 08 februarie, are loc deschiderea Centrului de vaccinare amenajat în Pavilionul Expozițional din Constanța, situat pe bulevardul Mamaia nr.331 A.

La eveniment, este prezent și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Spitalul Militar Modular rămâne cu cele 6 fluxuri în momentul de față, cele pe care le-a asigurat DSP. După primele două- trei zile, lucrurile vor intra în normal. Centrul de vaccinare va funcționa în intervalul 08.00-20.00. Le mulțumesc colegilor și colegelor de la DSP, ele au făcut posibil tot efortul ăsta. Mie mi se pare un spațiu decent.,  a precizat primarul Vergil Chițac.

Capacitatea centrului este una destul de mare - pot fi 40 de persoane vaccinate simultan, în cele 20 de cabinete de vaccinare amenajate, câte 10 pentru fiecare parte. De menționat este că centrul a fost împărțit în două, cum a cerut DSP Constanța. George Măndilă a precizat pentru cotidianul nostru, ZIUA de Constanța, că cele 40 de fluxuri pot fi suplimentate, în timp, spațiul fiind unul generos, ajungând chiar la 50 și ceva de fluxuri.

Legat de personal, aproximativ 100 de persoane vor lucre în centru, pentru a acoperi toate cele 40 de fluxuri, George Măndilă a spus că este estimate un cost de 10.000 de euro pe zi pentru plata salariilor și a altor cheltuieli.
 
Capacitatea de vaccinare pe zi urcă la 2.000 de persoane, dacă sunt folosite toate fluxurile, dar se poate spori chiar până la 2.500-3.000 de persoane pe zi, în câteva luni.

Citește și: Luni se deschide centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța. Câți bani au fost cheltuiți

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii