Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:30 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. A început faza II a campaniei de vaccinare anti COVID la Constanța Căminul de bătrâni, primul centru la care se va ajunge

ro

15 Jan, 2021 11:03 1893 Marime text
  • Primul centru la care va ajunge echipa mobilă de vaccinare, astăzi, 15 ianaurie, este cel situat în Strada Unirii nr 104., Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanța, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video ale materialului.
Astăzi, 15 ianuarie, începe în județul Constanța faza a II-a a procesului de vaccinare. Pentru început, faza va debuta în centrele rezidențiale. Primul centru la care va ajunge echipa mobilă de vaccinare este cel situat în Strada Unirii nr 104., Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanța.

La eveniment este prezent și primarul municipiului Constanța. Vergil Chițac. Sunt echipați primarul Vergil Chițac și directorul DSP, Cristina Schipor.
 
Peste 5.000 de persoane au fost vaccinate în județul Constanța până la ora actuală, a spus Cristina Schipor.
 

Vrem să vaccinăm toți doritorii din toate căminele rezidențiale.La momentul acesta , la nivelul județului Constanța sunt 8 fluxuri. Toate lucrurile sunt într-o dinamică permanentă. Cred că am reușit să acoperim toate dozele de vaccin care ne-au fost repartizate. Eu mă voi vaccina săptămâna viitoare, a transmis directorul DSP, Cristina Schipor.


La cele 8 centre de vaccinare din judet pot fi programati pacienți din orice localitate din județ.

Cele 8 centre de vaccinare sunt:

1. Spitalul Militar de Urgență "Al. Gafencu" - Sistem Militar Modular de Izolare și Tratament – Incinta stadion Portul - 3 centre de vaccinare
2. Spitalul Municipal din Medgidia - 2 centre de vaccinare
3. Sanatoriul din Mangalia - 1 centru de vaccinare
4. Spitalul din Cernavodă - 1 centru de vaccinare
5. Spitalul Orășenesc Hârșova - 1 centru de vaccinare

 

  ”Am să mă vaccinez cu siguranță, când îmi vine rândul.Eu cred în oamenii de știință. Pe negaționiști trebuie să îi combatem, să le spunem că niciodată în istoria omenirii nu au fost puse la un loc atâția bani și atâtea minți luminate”  , a transmis primarul Vergil Chițac.


Valeriu Gheorghiță a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:
  • beneficiarii din centrele sociale
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice 

„Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a precizat Valeriu Gheorghiță, care a spus și că această lista a fost transmisă către DSP-uri.

Citește și:  

Vaccinare anti-Covid-19 Doar în cinci localități din județul Constanța vor funcționa centrele de vaccinare, la debutul etapei a II-a

Ti-a placut articolul?

Comentarii