Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 24 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La vaccinare la mall, pe faleză sau în centre, la Constanța. Primul weekend fără restricții, cu mai multe opțiuni de imunizare

ro

15 May, 2021 00:00 574 Marime text
 
  • În acest weekend, o persoană poate alege dacă să se vaccineze la mall, pe faleză sau în centrul de vaccinare
  • Campaniile de promovare ale vaccinării împotriva SARS-CoV-2 sunt intensificate prin diverse metode
  • Te poți vaccina pe faleza Cazinoului din Constanța, unde are loc o campanie și pentru depistarea Hepatitei C
 
Weekend-ul acesta, odată cu ridicarea restricțiilor de noapte și privind purtarea măștii în spații publice deschise, în municipiul Constanța există mai multe variante pentru persoanele care doresc să se vaccineze. Fie că mergem pe mall, pe faleză sau la centrul de vaccinare, oricine își poate lua doza de vaccine anti-Covid-19.
 

La mall

 
O parte o pot face în continuare în mall-urile din Constanța. Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul a patru centre comerciale din oraș, unde au fost amenajate spații dedicate vaccinării:
  • VIVO Constanța (Bulevardul Aurel Vlaicu 220)
  • City Park Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C)
  • Centrul Comercial Tom (Bulevardul Tomis 391)
  • Auchan City (Șoseaua Mangaliei 195A)
Personalul medical provine de la cel mai mare centru de vaccinare din județ, cel de la Pavilionul Expozițional. La fiecare centru, un medic, doi asistenți medicali și un registrator, îi așteaptă și îi primesc deja pe cei care doresc să se imunizeze. Programul de funcționare este același cu cel al centrului comercial. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la oricare dintre cele patru centre comerciale, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate / pașaport).
 
Conform primelor date, într-un singur centru de vaccinare de pe bulevardul Lăpușneanu, în primele două ore de la deschiderea centrului, au fost imunizate 45 de persoane.
 

Pe faleză

 
Direcția de Sănătate Publică Constanța, Instituția Prefectului Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliului Județean Constanța și Asociația Română pentru Boli Hepatice (Romanian Association for Liver Diseases – RoALD) organizează în data de 15 mai, între orele 10:00 - 18:00, pe promenada Cazinoului Constanța, campania VENI, VIDI, VICI.
 
Imunizarea se va face cu vaccinul Pfizer și va fi asigurată de o echipă mobilă de la cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța, cel de la Pavilionul Expozițional Constanța.
 

În continuare în centrele de vaccinare

 
În centrele de vaccinare din județul Constanța se pot face, în continuare, imunizări fără programare. În județul Constanța, imunizarea se face cu vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.
 
                                            
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii