Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:33 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis ”Fac un nou apel către cetățeni - prudență și respectarea regulilor!”. Anunț despre starea de alertă

ro

13 Oct, 2020 19:27 960 Marime text
  • Președintele României a subliniat că trebuie conștientizată gravitatea situației, astfel încât criza să poată fi depășită, printr-un efort colectiv.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține declarații în această seară, în cadrul unei conferințe de presă, pe marginea situației actuale a pandemiei de coronavirus.

Se constată o creștere îngrijorătoare a tuturor indicatorilor în ce privește coronavirusul, atât în capitală, cât și în multe județe. Dacă nu se respectă regulile, există riscul să se atingă foarte curând un prag alarmant. Prea mulți români pierd zilnic lupta cu virusul. Suntem într-un așa-zis al doilea val al pandemiei, atât noi, cât și alte țări europene, și trebuie să inversăm trendul respectiv. Trebuie conștientizată gravitatea situației, astfel încât să putem depăși criza, printr-un efort colectiv. Fac un nou apel către cetățeni - prudență și respectarea regulilor! Trebuie să întrerupem lanțul cauzal, pentru a nu supraaglomera sistemul sanitar. Am solicitat primului ministru și ministrului Sănătății să facă o analiză a situației și să se crească capacitatea secțiilor de terapie intensivă, a precizat Klaus Iohannis.


Peședintele României a mai spus că românii trebuie să respecte regulile și să-i determine și pe cei din jur să facă la fel, pentru că este vorba de o creștere galopantă a coronavirusului, care nu va trece de la sine.

Știu cât de grele și de epuizante au fost ultimele luni. Restricțiile sunt doar de moment, se poate renunța apoi la ele, dar viețile oamenilor nu se mai pot aduce înapoi. Suntem o națiune puternică și e momentul să o dovedim din nou, a menționat Klaus Iohannis.  


În ce privește starea de alertă și cea de urgență, șeful statului a arătat:

E foarte clar că starea de alertă trebuie orelungită și va fi prelungită, bănuiesc că, într-o primă fază, cu o lună. În ce privește starea de urgență, acum nu e nevoie. Dacă, Doamne ferește, se va ajunge ca măsurile instituite prin starea de alertă să nu mai fie suficiente, e de evaluat și starea de urgență, local, regional (național nu cred că va fi cazul).    


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii