Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:56 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea. Controale în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase

ro

08 Feb, 2021 13:44 548 Marime text
  • IPJ Tulcea transmite că, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, precum și ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
 
La activităţile de verificare au participat peste 110 forţe de ordine, fiind verificate peste 50 de societăți comerciale, precum şi 29 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 397 persoane.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 42.250 de lei.
 
Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanța fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.
 
Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

 
Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.
 
Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!, a precizat IPJ Tulcea. 

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii