Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:45 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța, în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori. Ce UAT-uri sunt vizate

ro

27 Mar, 2021 13:04 1890 Marime text
  • Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 50, pe care o puteți consulta în secțiunea Documente a materialului.
  • Aceasta prevede constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.
Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 50.

Aceasta prevede constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, vizează încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori a 8 U.A.T.-uri (Constanța, Năvodari, Techirghiol, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Târgușor, Valu lui Traian, Vulturu).

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.03.2021, ora 00:00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.


Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții:
  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
  • În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 27 martie - 28 martie 2021, în intervalul orar 18,00 - 22,00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah;
  • În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie - 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20,00 - 2,00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase;
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la pc. 1, lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la pc. 1, lit. c)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00 - 18,00.

Prin excepție de la prevederile pc. 6, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Prin excepție de la prevederile pc. 6, unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

În secțiune Documente a materialului regăsiți hotărârea și anexa.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii