Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israelul înregistrează primul deces asociat variantei Omicron. Premierul a avertizat că a început al cincilea val al pandemiei

ro

21 Dec, 2021 20:38 1252 Marime text
Israelul a înregistrat primul deces provocat de varianta Omicron a coronavirusului, relatează marţi Reuters, preluând presa locală.



Un bărbat în vârstă de peste 60 de ani cu condiţii medicale preexistente şi vaccinat anti-COVID-19 cu două doze a decedat luni, 20 decembrie, conform publicaţiei Times of Israel şi site-ului de ştiri Ynet.



Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat duminică, 19 decembrie, într-un mesaj televizat, că în Israel a început al cincilea val al pandemiei de COVID-19, provocat de varianta foarte contagioasă Omicron a coronavirusului.



Potrivit lui Bennett, Israelul a reuşit să câştige timp prin adoptarea rapidă a unor restricţii şi măsuri de îndată ce apariţia acestei variante a fost anunţată de Africa de Sud la sfârşitul lui noiembrie, dar acum acest avantaj tinde să dispară pe fondul înmulţirii îmbolnăvirilor.


Guvernul israelian a adăugat marţi şi SUA pe ''lista roşie'' cu ţările de risc epidemiologic unde cetăţenii israelieni nu mai au dreptul să călătorească decât cu un permis special.


Cel puţin 340 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron au fost confirmate până marţi în Israel.

Foto Pixabay

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii