Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Vrancea Doi tineri care înșelau bătrâni prin metoda „Covid-19”, reținuți de polițiști

ro

04 Aug, 2021 20:50 1227 Marime text
  • Doi tineri, unul județul Vrancea şi celălalt din judeţul Brăila, bănuiţi că în ultimele două luni ar fi înşelat mai multe persoane din Vrancea prin metoda „COVID-19″, au fost reţinuţi de poliţişti miercuri, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.
Astăzi, 4 august, ora 01,40, poliţiştii Biroului Rutier Focşani au oprit în trafic un autoturism ai cărui ocupanţi, doi bărbaţi în vârstă de 26, respectiv 30 de ani, din comuna Coteşti şi judeţul Brăila, ar fi comis mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda 'COVID-19' pe raza judeţului Vrancea.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada iulie - august, cei doi bărbaţi ar fi indus în eroare trei persoane din judeţul Vrancea.

Astfel, primul dintre bărbaţi ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă ale unor persoane şi s-ar fi prezentat drept copilul acestora, precizând că se află internat în spital, infectat cu COVID-19, în timp ce al doilea bărbat se recomanda a fi medic şi solicita diferite sume de bani pentru transferarea fiului apelantului la un spital din străinătate sau din municipiul Constanţa", transmite IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, cei doi tineri ar fi reuşit să înşele victimele cu suma de 33.000 lei. Sumele de bani au fost ridicate în mod direct de la domiciliul victimelor de către unul dintre bărbaţi, care se dădea drept "curier", relatează Agerpres.ro. 

Una dintre cele trei persoane apelate, o femeie, în vârstă de 89 de ani, şi-a dat seama că informaţiile prezentate de cei doi bărbaţi nu sunt reale, întrucât şi-a sunat fiica şi aceasta i-a infirmat faptul că ar fi internată în spital.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii