Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:51 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare oficială „Evoluția răspândirii SARS-COV-2, pe o pantă vizibil descendentă“

ro

24 Dec, 2020 13:00 1432 Marime textPotrivit unei informări de presă transmise astăzi, 24 decembrie 2020, o analiză a cazurilor Covid din țară în ultimele două luni a scos la iveală faptul că „în acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă“.

De asemenea, conform aceluiași document, se subliniază importanța respectării în continuare a măsurilor anti-Covid, inclusiv purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise.

Iată datele oficiale transmise de autorități:


INFORMARE DE PRESĂ

În urma analizei evoluției infectărilor cu noul tip de coronavirus pe teritoriul României în ultimele două luni se desprind următoarele concluzii.
În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri.
Evoluția defalcată pe săptămâni o regăsiți în graficul de mai jos.

Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.
În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:
-    Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
-    Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
-    Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
-    Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.
Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii