Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Încă cinci pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați in stare critică au fost transferați în unități medicale din afara României

ro

22 Oct, 2021 15:51 1288 Marime text
Crește numărul pacienților infectați cu Sars Cov 2 care sunt transferați la spitale din străinătate pentru îngrijiri de specialitate.

Potrivit unei informări a MInisterului Sănătății, astăzi, 22 octombrie 2021, încă 5 pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați in stare critică, dar stabilă au fost transferați în unități medicale din afara României.

„Este vorba despre 2 pacienți aflați în UPU din Cluj care au fost transferați în Austria și alți 3 pacienți din UPU din Iași care au fost transferați în Polonia. Toți pacienții au nevoie de asistență medicală în secții ATI” - mai precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.


UPDATE: Oficial de la MApN

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat vineri, 22 octombrie, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua câte o misiune de transport umanitar astfel:

O aeronavă a preluat doi pacienți de pe aeroportul din Cluj-Napoca și îi transportă la Viena (Austria), pentru transfer la un spital din această țară.

Cealaltă aeronavă a preluat trei pacienți din Iași către Łódź (Polonia), pacienții urmând, de asemenea să fie transferați către un alt spital, pentru tratament specific.

Pe timpul zborurilor, echipele medicale care monitorizează pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă,  sunt formate din specialiști din cadrul SMURD, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD.

Prima aeronavă, care va ajunge în Austria, a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 14.50, iar cea spre Polonia a decolat din Iași în jurul orei 15.10.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii