Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În perioada Sărbătorilor Pascale Numărul vagoanelor de dormit şi cuşetă în trenurile pe distanţe lungi, suplimentat de CFR Călători

ro

11 Apr, 2020 15:32 939 Marime text
CFR Călători va suplimenta trenurile de lung parcus (vezi tabel) cu vagoane de dormit și cușetă, pentru a veni în sprijinul calătorilor care se deplaseză spre casă în perioda sărbătorilor Pascale.

Numărul acestor vagoane speciale va fi mai mare, pentru a putea asigura distanța între călători și confortul acestora pe distanțe lungi.

Astfel pentru vagoanele de dormit se va putea cumpăra un loc single în cabina dublă. Pasagerul va călători în regim single și va achita prețul unui singur loc. La cușetă se vor vinde doar jumătate din locuri. În vagoanele clasă se menține regula “un loc liber, un loc ocupat”.

Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID 19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasagerii noștri și personalul propriu.
De exemplu, cumpărând un loc într-o cabină de 2 locuri (2 paturi) de la vagonul de dormit, pasagerii vor călători în regim single (singur în cabină). În ceea ce privește locurile la vagoanele cușetă, într-o cabină de 6 locuri vor călători 3 pasageri, iar într-o cabină prevăzută cu 4 locuri vor călători 2 pasageri. Practic, pasagerii noștri vor beneficia de mai mult spațiu și siguranță, neplătind în plus.

De asemenea, în zilele cu vârf de trafic din perioada sărbătorilor Pascale, trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula „un loc liber, un loc ocupat”.

Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 10 zile de pe următoarele canale:
  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metru față de celelalte persoane.
Se recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:
  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/ 
  • în aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-trensau pe https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Trains), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic internațional / Mers tren internațional, a transmis un comunicat din partea CFR Călători

Ti-a placut articolul?

Comentarii