Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:45 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​În județul Constanța sunt două paturi de ATI neocupate destinate pacienților COVID-19

ro

25 Sep, 2021 13:50 924 Marime text
  • La nivel național există 1251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 
  • În județul Constanța sunt două paturi de ATI neocupate destinate pacienților COVID-19. 


În data de 25 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 265  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt  3 paturi libere la acest moment.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare“ - au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

*
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
București-3
Constanța-2
Galați- 1
Harghita-2
Sibiu -4

Ti-a placut articolul?

Comentarii