Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:31 04 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iar s-au ocupat toate paturile la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

ro

18 Oct, 2020 19:56 3200 Marime text
  • La nivelul județului, peste 600 de persoane diagnosticate cu Covid-19 sunt izolate la domiciliu, după ce au fost externate.

Prefectura Constanța a transmis în această seară, 18 octombrie 2020, că, din cele 120 de paturi disponibile pentru pacienții Covid la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, sunt ocupate 121, capacitatea de primire a unității medicale fiind astfel suplimentată.

Nu este pentru prima dată când la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța se ocupă toate paturile, iar capacitatea este suplimentată.

Nu mai departe de acum câteva zile unitatea medicală a trecut printr-o situație similară.

În ce privește celelalte paturi disponibile în județ pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, la Spitalul Militar - Sistem Modular mai sunt libere doar trei locuri, în timp ce la Secția Exterioară Agigea, din cele 74 de paturi disponibile este ocupat unul singur.

Pe de altă parte, tot Prefectura Constanța a transmis în această seară că, la nivelul județului, peste 600 de persoane diagnosticate cu Covid-19 sunt izolate la domiciliu, după ce au fost externate.

Iată situația completă transmisă de Instituția Prefectului - Județul Constanța:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.230 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 96 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 456 de persoane internate, dintre care 423 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.


De asemenea, la nivelul județului sunt 1.885 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 606 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 307 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (82), asistenți medicali (123) și personal auxiliar (102).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 121 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 89 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 96 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 96 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 53 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 1 ocupat).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 279 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 287 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 65.450 de lei), dintre care 261 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 53.450 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 111 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 17 octombrie a.c., peste 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.042 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii