Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:38 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României a aprobat proiectul privind acceptarea de către statul român a unei donaţii de medicamente. Despre ce este vorba

ro

28 Oct, 2021 16:07 789 Marime text


Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății, a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează pacienții bolnavi de COVID-19.
 
Donația constă în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia S.A.
 
În continuare, vă redăm comunicatul transmis de Ministerul Sănătății:
 

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare  care tratează bolnavi de COVID-19.
 
Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia S.A.
 
Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.
 
Reamintim că, luna aceasta, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.
Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală.“

Ti-a placut articolul?

Comentarii