Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile instituite în perioada stării de alertă (video)

ro

11 May, 2020 13:58 2210 Marime text

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de lege privind reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.



Ionel Dancă: „Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru protejarea vieţii cetăţenilor şi a sănătăţii persoanelor fizice în perioada următoare, pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă şi, în absenţa unor reglementări clare de lege în acest context, atât viaţa românilor, cât şi sănătatea lor fizică ar putea fi puse în pericol. De aceea, Guvernul s-a reunit astăzi în şedinţă pentru adoptarea acestui proiect de lege care a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă".

Începând din data de 15 mai, se va permite organizarea activităților de comercializare a alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, așa cum sunt cele de tip drive in, room service sau livrare la clienți.De asemenea, ”se pot suspenda activitățile de comercializare cu amănuntul și serviciile în centrele comerciale, cu câteva excepții: vânzarea produselor electronice și eletcrocasnice, dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu”, a explicat Ionel Dancă.

Totodată, după data de 15 mai, își pot desfășura activitatea operatorii economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei, fiind întreruptă comunicarea cu restul complexului. Excepție fac aici serviciile de îngrijire personală, cabinetele stomatologice sau cele de optică medicală. 

Reamintim că, începând cu 15 mai, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii