Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri suplimentare pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2 și pentru asigurarea finanțării secțiilor ATI

ro

29 Sep, 2021 16:21 912 Marime text
  • Conform actului normativ, se aprobă suma de 386.660.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea achiziției medicamentelor destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România.
La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 29 septembrie 2021, proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății 

Conform actului normativ, se aprobă suma de 386.660.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea achiziției medicamentelor destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România.

Mai mult, se suplimentează cu suma de 70 340 000 lei programul Ministerului Sănătății, AP –ATI, destinat îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în conformitate cu legislaţia aferentă modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare.

„Fondurile ne vor da posibilitatea de a achiziționa cantitățile suficiente până la sfîrșitul anului de Tocilizumab, Remdesivir și anticorpi monoclonali. Necesarul a fost stabilit de comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății. De asemenea, suplimentăm și finanțarea programului de monitorizare, tratament și îngrijire  a pacienților critici din secțiile ATI ”, declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii