Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSU, despre măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic

ro

02 Nov, 2020 21:41 662 Marime text
  • Personalul din dispeceratele integrate sau colocate aparținând serviciilor de ambulanță publice și SMURD are obligația, în cazul urgentelor non-COVID să direcționeze echipajele către cel mai apropiat spital competent, indiferent de situația locurilor disponibile.

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, În temeiul art. 14 din H.G. nr. 557 /2016 privind managementul tipurilor de risc.

Secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență emite următorul

ORDIN:

Art. 1 (1) Începand cu data prezentului ordin(02.11.2020), toate Unitățile de Primire a Urgențelor (UPU)/ UPU-SMURD / Compartimentele de Primire a Urgențelor (CPU) au obligația de a prelua toți pacienții aduși de către ambulanțele  aparținând serviciilor de ambulanță publică sau SMURD, indiferent de situația locurilor disponibile în secțiile spitalelor de care aparțin.
(2) Unitățile sanitare nu au dreptul să restricționeze accesul ambulanțelor la structurile de primiri urgențe sau camera de gardă
(3) Personalul structurilor de urgenta menționate la art. 1 alin.(1), are obligația să preia pacientul în cel mai scurt limp posibil, să-i asigure asistența medicală de urgență, inclusiv investigațiile necesare și consulturile de specialitate, eliberând echipajul respectiv în cel mult o oră de la sosirea în UPU sau CPU.

Art. 2 Personalul din dispeceratele integrate sau colocate apartinand serviciilor de ambulanță publice și SMURD, are obligația, în cazul urgențelor non-COVID să direcționeze echipajele către cel mai apropiat spital competent, indiferent de situația locurilor disponibile.

Art. 3 Prezentul ordin se transmite Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea diseminării către toate Serviciile de Ambulanță Județene și Serviciul de Ambulanța București — Ilfov, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență toate Inspectoratele pentru Situații de Urgență, a transmis secretarul de stat, șef al DSU.

Ti-a placut articolul?

Comentarii