Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:45 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezinformarea în contextul campaniilor de vaccinare anti-COVID în România

ro

10 Feb, 2021 21:30 494 Marime text
  • Reprezentanții Comisiei Europene au apreciat modul de reacție al autorităților responsabile pentru combaterea știrilor false în România.

În cadrul unei videoconferințe organizată la începutul lunii februarie 2021 privind narativele dezinformării în contextul campaniilor de vaccinare, Sistemul European de Alertă Rapidă (RAS) a apreciat modul de comunicare a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Evaluarea Diviziei de Comunicare Strategică a Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a urmărit atât perspectiva informațiilor comunicate pe platforma ROVaccinare, cât și calitatea datelor diseminate în spațiul public.

Capacitatea României de a gestiona campania de vaccinare și a autorităților responsabile de a fi „hands on“, în special în contextul fenomenului dezinformării, a fost, de asemenea, remarcată în cadrul reuniunii. La rândul lor, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat platforma, în contextul în care aceștia continuă să dezvolte activitățile de tip „myth busting“ pe secțiunile website dedicate ale CE, a afirmat Lutz Guellner, șeful Diviziei de Comunicare Strategică a Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).


Criteriile de evaluare au avut în vedere respectarea calendarului editorial pentru Consiliul UE, Consiliul European și comunicarea Comisiei Europene, materialele de promovare și elementele de identitate vizuală ale campaniei de vaccinare în rândul populației.

Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat modul în care au fost gestionate informațiile apărute în contextul fenomenului de dezinformare și modul de reacție al autorităților responsabile pentru combaterea știrilor false. De asemenea, a fost apreciat conținutul editorial al platformei de informare, armonizat principiilor de comunicare stabilite la nivel european.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii