Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De luni va fi permisă prezenţa fizică în şcoli din localităţile cu rata de infectare sub 3 la mie (VIDEO)

ro

18 Nov, 2021 19:29 1601 Marime text
  • De luni va fi permisă prezenţa fizică în şcoli din localităţile cu rata de infectare sub 3 la mie
Sorin Cîmpeanu, a declarat în această seară de 18 noiembrie, că este în pregătire cadrul legislativ în baza căruia începând de luni să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învăţământ.

"Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care MEN şi MS sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfl încât s fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ", a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că în 1.724 de localităţi rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori.

"La nivel naţional rata este astăzi 4,36 la mie, în Bucureşti, spre exemplu, este 4,76 la mie şi sunt 18 judeţe care în ansamblul lor au o rată de infectare mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul ţării, luând în calcul cele 1.724 de UAT-uri, rata de infectare este de sub 3 la mie. De luni, în aceste localităţi copiii din grădiniţe şi elevii din şcoli vor putea merge cu prezenţă fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare a personalului din şcoli", a transmis Cîmpeanu.

Sursa foto: Unsplash 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii