Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 17 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la debutul pandemiei, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 542 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

ro

12 Jul, 2020 16:31 1187 Marime text

Instituția Prefectului – Județul Constanța a prezentat situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus
 

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!, se arată în comunicatul instituției.

 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 542 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
 
Până în prezent, 23 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 474 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
 
În acest moment, sunt 99 de persoane internate, dintre care 89 din județul Constanța și 10 din alte județe.
 
Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Până în acest moment, 14 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța.

Dintre acestea, nicio persoană nu a fost externată în ultimele 24 de ore.   

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 220 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 57.500 de lei), dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.500 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 21 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 11 iulie a.c., 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 104 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 

Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se mai arată în comunicatul Instituției Prefectului - Județul Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii