Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:19 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vor fi transportate persoanele vulnerabile din localitățile constănțene către centrele de vaccinare (III)

ro

28 Jan, 2021 00:00 1025 Marime text
  • Primăriile din județul Constanța asigură transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare
  • Costurile sunt deja stabilite sau urmează a fi stabilite din bugetul local al UAT-urilor


Nu toate localitățile din județul Constanța au centre de vaccinare unde se pot duce locuitorii pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2. De altfel, multe persoane de peste 65 de ani sau cu boli cronice le este dificil să se poată deplasa în altă localitate, fiind și zeci de kilometri până la cel mai apropiat centru.

Astfel, în sarcina primăriilor de localități se află și transportul persoanelor vulnerabile. ZIUA de Constanța a făcut adrese oficiale către toate primăriile din județul Constanța pentru a preciza cum va fi asigurat transportul acestei categorii de locuitori, care nu se pot deplasa la centre. O parte dintre UAT-uri au răspuns, iar majoritatea vor pune la dispoziție microbuzul instituției sau vor găsi alte surse de transport pentru locuitorii greu încercați.

Primăria din Valu lui Traian va asigura transportul persoanelor vulnerabile către centrul de vaccinare dacă va fi cazul, cu autovehiculele din dotarea serviciului de poliție locală. Ceheltuiala va fi de aproximativ 500 lei pe lună.

La Cumpăna, edilul Mariana Gâju a precizat, printr-o adresă oficială, că nu există momentan un act nromativ care să reglementeze transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare, precum și sumele allocate și soluția de finanțare. În situația în care nu va exista o reglementare legislative cu privire la transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare și a soluției de finanțare, primăria din Cumpăna va pune la dispoziție microbuzele instituției, iar suma va fi suportată din bugetul local, în funcție de necesități.

La Cuza Vodă, primarul a transmis printr-o adresă oficială că persoanele vulnerabile vor fi transportate către centrele de vaccinare în funcție de zile programate cu unul dintre autoturismele din parcul auto al Primăriei comunei Cuza Vodă, iar în zilele când avem un număr mare de persoane care nu se pot deplasa sau care sunt din categoria persoanelor vulnerabile se va închiria un microbus. În acest sens, primăria a subliniat că are înființat un act administrative un nucleu care monitorizează, programează, informează persoanele și conducerea referitor la activitatea de vaccinare. „Conform prevederilor bugetare avem deschidere de credite în cont 68 suma de 153.000 lei. Din acest cont s-a prevăzut suma de 10.000 de lei pentru situații de risc. Totodată s-a apelat și la administratorii de firme de pe raza comunei care au dat un mesaj afirmativ că vor asigura sau susține transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare”, a spus edilul Viorel Dulgheru.

Primăria din localitatea Albești a anunțat că transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare se va face cu microbuzul primăriei, iar sursa de finanțare pentru transportul către centrele de vaccinare va fi din bugetul local.

La Lipnița, cel mai apropiat centru de vaccinare se află la o distanță de 9 kilometri. Transportul persoanelor vulnerabile din cadrul comunei Lipnița către centrul de vaccinare va fi asigurat cu microbuzul primăriei, iar suma alocată va fi de 2.000 de lei și va fi asigurată din bugetul local.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii