Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vor fi transportate persoanele vulnerabile din localitățile constănțene către centrele de vaccinare (II)

ro

26 Jan, 2021 00:00 1372 Marime text
  • Primăriile din județul Constanța asigură transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare
  • Costurile sunt deja stabilite sau urmează a fi stabilite din bugetul local al UAT-urilor

Nu toate localitățile din județul Constanța au centre de vaccinare unde se pot duce locuitorii pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2. De altfel, multe persoane de peste 65 de ani sau cu boli cronice le este dificil să se poată deplasa în altă localitate, fiind și zeci de kilometri până la cel mai apropiat centru.

Astfel, în sarcina primăriilor de localități se află și transportul persoanelor vulnerabile. ZIUA de Constanța a făcut adrese oficiale către toate primăriile din județul Constanța pentru a preciza cum va fi asigurat transportul acestei categorii de locuitori, care nu se pot deplasa la centre. O parte dintre UAT-uri au răspuns, iar majoritatea vor pune la dispoziție microbuzul instituției sau vor găsi alte surse de transport pentru locuitorii greu încercați.

Primăria comunei Grădina a transmis că transportul va fi asigurat de către primărie în funcție de câte persoane sunt programate la vaccinare în ziua respectivă. Valoarea sumei este în funcție de numărul de curse efectuate, finanțarea fiind din fonduri proprii.

Localitatea 23 August a transmis că transportul persoanelor vulnerabile către centrul de vaccinare se va efectua cu autovehiculele din dotare, sursa de finanțare fiind din veniturile proprii și sume defalcate din TVA. Suma alocată pentru acest serviciu este de 15.000 lei.

Primăria din Peștera anunță că locuitorii sunt arondați la centrul de vaccinare din comuna Cobadin. Printr-un răspuns oficial, edilul Nicoleta Vrabie a transmis că „în momentul de față Bugetul de Venituri și Cheltuieli Peștera pe anul 2021 nu a fost aprobat. În funcție de numărul cererilor pe care le primim o să inițiem un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Peștera va aloca sumele necesare. Până în prezent, Nucleul Local de Coordonare a primit un număr de 19 cereri de la personalul SC Edilprest SRL, firma consiliului local din localitate, transport acestor persoane va fi asigurat de către societate”.

Primăria din Cernavodă a transmis că va asigura transportul persoanelor vulnerabile către centrul de vaccinare cu mijloace proprii ale UAT Cernavodă.

Poarta Albă transmite că transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare se va face cu microbuzele aflate în dotarea instituției, iar suma alocată este din bugetul local în funcție de necesitate.

La Crucea, tot primăria va asigura transportul persoanelor, cu ajutorul microbuzelor aflate în dotarea instituției, costurile fiind acoperite din bugetul local, în funcție de cursele efectuate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii