Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:57 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Covid-19 O nouă tranșă de vaccin de la Moderna sosește în România

ro

28 Oct, 2021 15:43 659 Marime text
  • Grupul de comunicare al CNCAV anunță sosirea în țara noastră a unei noi tranșe de vaccin de la compania Moderna. Aceasta va fi livrată în București, pe cale terestră.
 
Cantitatea livrată constă în 355.200 doze de vaccin.
 
Transportul este asigurat de firma producătoare.
 
Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, urmând ca  în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel național.
 
Iată comunicatul oficial al Grupul de comunicare al CNCAV:
 

„Cantitatea livrată României constă în 355.200 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în București pe cale terestră.
 
Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.
 
Până în prezent, 2.827.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 803.157 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
 
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
 


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID 19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.“

Ti-a placut articolul?

Comentarii