Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:34 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COVID-19, județul Constanța, bilanț - 117 persoane vindecate, 445 de persoane sunt în carantină și alte 602 în izolare la domiciliu

ro

20 Apr, 2020 18:19 1516 Marime text

 
De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 7.711 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.460.561 lei. Dintre acestea, 116 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 241.298 lei, din care 101, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină.
Potrivit instituției Pefectului județului Constanța, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 483 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație).
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 35 de societăți comerciale și PFA.
 

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.104 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 
Reiterăm importanța respectării regimului de carantinare, iar prin Ordonanța Militară nr.5, se menționează clar că „persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor răspunde penal conform legii”.
 
 De asemenea, măsuri vor fi luate și împotriva celor care nu respectă regimul de izolare la domiciliu, după cum se specifică în Ordonanța Militară nr.5: „Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune”
În ceea ce privește situația actualizată legată de COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 117 persoane vindecate, 445 de persoane carantinate, respectiv 602 persoane aflate în izolare la domiciliu.
Totodată,  vă reamintim până astăzi noul coronavirus a ucis nouă constănțeni.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii