Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Un singur pat liber în secțiile de Terapie Intensivă, la nivelul județului Constanța

ro

20 Sep, 2021 15:56 1115 Marime text
  •  952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
  • Arad – 1
  • Brașov -5
  • Constanța – 1
  • Iași – 3
  • Sibiu – 3
  • Tulcea – 5
  • Vaslui - 1
Astăzi, în jurul orei 12.00, potrivit unei raportări, mai erau libere cinci paturi la ATI pe raza județului Constanța.

Citește și: Coronavirus. Câte paturi libere mai sunt la ATI, la nivelul județului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii